Gymnázium Roudnice nad Labem




30.04.2019

8.4. 2019 v 8:00 jsme se konečně dočkali a přišel čas druhé části studentské výměny mezi naší školou a střední školou Hondsrug College v nizozemském Emmenu. Z parkoviště naproti Vinárně u Wágnerů vyrazil vstříc zahraničnímu dobrodružství autobus s celkovým počtem 25 studentů a 2 kantorů. Všechny nás překvapila rychlost, s jakou jsme do „země tulipánů“ dorazili. Přestože jsme totiž během cesty podn…

Zobrazit celý článek


30.04.2019

Náš výměnný pobyt se koná v termínu 6.- 10. 5. 2019. Odjíždíme v pondělí 6. 5. v 8.08 (změna !!!), sejdeme se na vlakovém nádraží v 7:45. Z Dessau odjíždíme 10.5. v 10 hod. a do Roudnice přijedeme v pátek v 15:47. Podrobný program najdete v příloze - program Připomeneme jen hlavní body programu: volejbalový turnaj prohlídka Gymnázia Philanthropinum exkurze - Bauhaus návštěva Berlína pro…

Zobrazit celý článek


29.04.2019

Vzhledem k přijímacímu řízení a k probíhajícím maturitním zkouškám jsme se rozhodli posunout oslavy Dne Země na květen. V této souvislosti si naši „EKOMÍCI“ připravili projekt společné snídaně s využitím lokálních surovin. Snídaně bude probíhat 6.5. od 7:30 hod. na chodbě ve 2. patře. Pozvánka s dalšími informacemi je ke stažení ZDE.

Zobrazit celý článek


Přijímací řízení do osmiletého studia

Vážení uchazeči o studium,

ve školním roce 2019/2020 otevřeme jednu třídu osmiletého cyklu, přijato bude maximálně 30 uchazečů (29 řádně, 1 na odvolání). V rámci přijímacího řízení se budou konat přijímací testy: písemný test z matematiky a písemný test z českého jazyka. Jednotné přijímací testy připraví a vyhodnotí společnost CERMAT (www.cermat.cz ). Na celkovém hodnocení splnění kritérií přijímacího řízení uchazečem se jednotná přijímací zkouška (test z českého jazyka a z matematiky) podílí 77 %. Podstatný vliv na celkové pořadí uchazečů však bude mít i jejich předchozí prospěch na základní škole.

Průvodce přijímacím řízením – přehledný návod s termíny:

Uchazeč o studium vyplní přihlášku ke vzdělávání, kterou mu poskytne jeho základní škola. Na přihlášce uchazeč uvede až dvě školy v pořadí podle svých preferencí. Vyplněný formulář uchazeč odevzdá na každou vybranou školu zvlášť, pořadí škol dle preferencí však musí být na obou přihláškách stejné. Obě přihlášky musí být podepsány zákonnými zástupci uchazeče. Nevyžadujeme potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu.

Přihlášku je nutné odevzdat k rukám ředitele školy nejpozději do 1. března 2019. Všichni uchazeči následně obdrží pozvánku k přijímacímu řízení, které bude probíhat v budově gymnázia.

V souladu s § 62c školského zákona může každý uchazeč konat písemný test z českého jazyka i z matematiky dvakrát, v prvním stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce na prvním místě, ve druhém stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce na druhém místě. Pokud preferujete naše gymnázium, doporučujeme uvést ho na prvním místě!

Uchazeči se do celkového hodnocení započítává lepší výsledek písemného testu z českého jazyka a lepší výsledek písemného testu z matematiky. Uchazeč má tedy dva pokusy na to, aby zvládl přijímací testy. Celkové hodnocení přijímacího řízení se bude opírat o testy, v nichž uchazeč dosáhne lepšího výsledku, a to nezávisle na tom, na které škole uchazeč testy skládá.

Dle stanoveného časového harmonogramu platí, že první řádný termín centrálně zadávaných testů jednotné zkoušky pro osmileté obory vzdělání byl stanoven na 16. dubna 2019, druhý řádný termín centrálně zadávaných testů jednotné zkoušky pro osmileté obory vzdělání byl stanoven na 17. dubna 2019.

Seznam přijatých uchazečů bude zveřejněn na nástěnce v budově školy a na školních webových stránkách. Kvůli ochraně osobních údajů budou úspěšní uchazeči uvedeni pod přiděleným číselným kódem.

Základní školy vydají svým žákům zápisové lístky. Správně vyplněný zápisový lístek musí úspěšný uchazeč doručit našemu gymnáziu nejpozději do 10 pracovních dnů ode dne následujícího po dni zveřejnění seznamu přijatých uchazečů. Zápisový lístek lze uplatnit pouze jednou (kromě zákonem definovaných výjimek).

V případě jakýchkoli problémů a nejasností se na nás bez obav obraťte. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Všechny uchazeče srdečně zveme na den otevřených dveří, který proběhne v pátek 30. listopadu 2018 (další den otevřených dveří se uskuteční v pátek 18. ledna 2019).

Kritéria přijímacího řízení:

Pořadí uchazečů bude stanoveno na základě výsledku přijímacích testů a dále na základě jejich dosavadních studijních výsledků na základní škole. Hodnocen bude průměrný prospěch uchazečů z vybraných předmětů (český jazyk, matematika, cizí jazyk, přírodověda, vlastivěda) za I. a II. pololetí 4. ročníku základní školy a za I. pololetí 5. ročníku základní školy.

Osobám, které nejsou státními občany České republiky a získaly předchozí vzdělání v zahraniční škole, se při přijímacím řízení promíjí na žádost přijímací zkouška z českého jazyka. Znalost českého jazyka, která je nezbytná pro vzdělávání, škola u těchto osob ověří rozhovorem.

Za test z českého jazyka může uchazeč o studium získat maximálně 50 bodů, za test z matematiky může uchazeč získat maximálně 50 bodů, za dosavadní studijní výsledky na základní škole může uchazeč získat maximálně 30 bodů. Celkem tedy uchazeč o studium může získat 130 bodů.

Bodové hodnocení studijních výsledků vychází z následující tabulky:

Průměr

Známky

Body

1,00

1

1

1

6

1,33

1

1

2

5

1,66

1

2

2

3

2,00

2

2

2

1

V případě, že byl žák alespoň jednou hodnocen známkou 3, 4 nebo 5, nezíská žádný bod. 

 Mgr. Petr Dobeš, ředitel gymnázia

 

NAHORU TISK

 



Informace o projektu
Vytvořeno v rámci projektu č. CZ.1.07/1.1.13/22.0029
Otevřená škola - Moderní, atraktivní, komunikativní
Realizátor projektu